Lucia Wisse - Harpiste

Over Lucia

Lucia Wisse begon op 6 jarige leeftijd met harpspelen bij Margot Flipse-Broeders. Na diens overlijden erfde Lucia haar harp (Wurlitzer) omdat zij op dat moment haar meest belovende leerlinge was. Lucia volgde lessen bij Helga Terlouw-van Renesse, Edward Witsenburg en in Brussel bij Susanna Mildonian.

Zij studeerde op het conservatorium in Utrecht bij Emily Boedijn. Zij volgde masterclasses bij grote namen en won prijzen op diversen concoursen. Als soliste trad zij met verschillende orkesten op in binnen- en buitenland.

Lucia soleerde op 17 jarige leeftijd o.a in het fluit/harp concert van W.A Mozart met het Residentie Jeugd orkest in Tjechië ,enkele malen als jong talent met het Morceau de concert van C. Saint-Saëns en Konzert für Harfe van G.F.Händel.

Lucia heeft als doel gesteld de harp te introduceren bij het grote publiek. In 2012 werd haar een CD productie aangeboden die zij zelf mocht invullen. Het werd een "easy listening" CD met korte makkelijk te beluisteren composities. De CD heeft hele goede recensies gekregen en wordt wereldwijd verkocht. Hij is al vaak gedraaid op de Nederlandse en buitenlandse klassieke radio. Ook was Lucia uitgenodigd op de regionale televisie en radiozenders om live te komen spelen.

Samen met haar nicht Marlies Wisse (clown Zoey) heeft Lucia de theater- en schoolproductie 'Echt Wel' geschreven, met muziek als middelpunt. Zij stonden daarmee in de kleinere theaters zoals het Schiller Place Royal en het rietveld theater.

Lucia heeft als doel klassieke muziek op een leuke manier onder de aandacht te brengen bij jonge kinderen, daarbij gebruikt zij bekende klassieke muziekstukken waarop ze liedjes schrijft of ze verwerkt in het toneelstuk.

Begin 2015 kwam het eerste deel van de door haar en Robin Simon geschreven kinderboeken serie, De avonturen van Annabel, uit. Deel 2 ligt bij de uitgever. Lucia heeft met Marlies Wisse de kindervoorstelling geschreven ,Tante Lies en tante Luus lezen voor( Uit De avonturen van Annabel). Waarbij ook klassieke harpmuziek verwerkt is. Het doel is om het voorlezen evenals de muziek aan de kleintjes mee te geven. Eind 2015 gaat de show in premiere.

In december 2014 tekende Lucia een exclusief platen contract bij Centaur Records in de USA. Zij mag 2 solo CDs en een CD met haar violiste maken. Deze zal ook wereldwijd worden uitgegeven.

Ook is Lucia bezig met een eigen project voor een CD met allemaal composities van jonge componisten zoals van de Nederlandse Anne Vanschothorst. Het doel is om de componisten naamsbekendheid te geven en te steunen. Ook zal van de stukken videoclips worden opgenomen. De eerste videoclip, Granelli di Senape, wordt op de klassieke televiezenders in Europa gedraaid.