Lucia Wisse - Harpiste

Recensies

Bedankt voor de prachtige muziek die je ons hebt gegeven. We zitten er gewoon de hele dag nog aan terug te denken. Je bracht bij mijn vrouw emoties over. Bij mij breng je me in een andere tijd.
Zo denk ik bij harpmuziek aan oude ruines , ik kan er echt bij wegdromen,. En bedankt dat je ook langer bent gebleven!!!

Hartelijk dank voor je mooie avond gisteren.
Mede door jou bijdrage heb ik de bijzonderste verjaardag ooit gehad!
Het was super mooi
huiskamerconcert Gorinchem 20 februari 2016

We zijn nog een beetje aan het nagenieten van de de harp en vioolklanken van jullie.

We hebben er erg van genoten en vonden het geweldig om jullie in ons midden gehad te hebben.
concert Duo Amica Adrianus kerk, Naaldwijk (7 februari 2015)

De gasten vonden het heel bijzonder om een harpconcert mee te maken.
Het was een geweldige masterclass en concert in één.
Dank je wel! We boeken je graag nog een keer.
recitel Huis Welgelegen, Warnsveld (23 januari 2015)

De bewoners en genodigden hebben het erg leuk gevonden. Bedankt voor je mooie muziek!
We kijken uit naar de volgende keer.
concert Elisabeth gasthuis, Beneden-Leeuwen (11 januari 2015 )

Beste Lucia,
We willen jou en je zus nog heel hartelijk bedanken voor de muzikale omlijsting van het feest tgv 60-jarige verjaardag van Rik. Het was fantastisch en iedereen heeft genoten. Ik hoop dat het voor jullie ook leuk was om voor zo'n wisselend gezelschap te musiceren tijdens het diner.
Nogmaals dank en vriendelijke groet,
Nanny ten Cate en Rik Jos, Utrecht (6 december 2014)

Wow! Wat was dat weer een geweldig concert van Duo Amica. Ik ben er nog steeds een beetje stil van. Zo mooi en zo bijzonder. Bedankt aan alle die deze bijzondere ervaring met me hebben gedeeld.
concert Tango Salon Mystic, Haarlem (15 november 2014 )

Beste Lucia,
Het concert was echt geweldig.
Zo gaaf om dit nu in deze mooie prachtige kapel neer te zetten.
Als jullie weer een concert hebben, kom ik graag luisteren.
Openbaar concert Duo Amica, Haarlem (15 november 2014)

Beste Lucia,
We hebben genoten van de sfeer en je muziek.Iedereen was enthousiast en heeft een gezellige avond gehad.
Familie Voorn, Noorden (45 jarig huwelijk)

Lucia was geweldig. Zij heeft een prachtige muzikale invulling gegeven aan de uitvaart.
Barbara Klay, Vlaardingen (25 juni 2014)

Beste Lucia,
Wij vonden het stuk wat jij gespeeld hebt op de afscheidsdienst van mijn vader erg mooi. Het was een verrijking voor de plechtigheid en je speelde het ontzettend mooi.
Wij danken je voor je bijdrage.
Mvg Fam. Ens, crematie Leusden (5 december 2013)

Beste Lucia en Edith.
Wij vonden het een ontzettend mooie dag. We hebben heel erg genoten van jullie muziek. We kregen er steeds weer kippenvel van. Heel mooi! Ook de gasten vonden het prachtig en hebben intens genoten van de mooie klanken. Het maakte onze dag extra bijzonder.
Monique en Olav, (kerkelijke) bruiloft Breda (17 mei 2013)

Beste Lucia,

Allereerst hartelijk dank voor het verzorgen van de muzikale intermezzo's tijdens de herdenkingsplechtigheid van 5 mei jl.
Wij van onze kant waren geraakt door de muziek die jij ten gehore bracht. Afgelopen dinsdag heeft de burgemeester alle feestelijkheden en herdenkingen, die gedurende de periode 26 april tot en met 11 mei plaatsvonden, geëvaluaeerd met het Oranjecomité en iedereen was vol lof!
Dus dit wil ik jou beslist even laten weten en als het jou uitkomt, zouden wij het erg op prijs stellen indien jij volgend jaar ook weer in gelegenheid bent om de muziek tijdens deze plechtigheid te verzorgen.
Wilma van der Plicht, Kabinet burgemeester van de gemeente Dordrecht, hedenkingsplechtigheid Dordrecht (5 mei 2013)

Lucia arriveerde voor de tweede keer om ter ere van mijn geboortefeest een huiskamerconcert te geven. De eerste keer was zo genieten van haar prachtige harpspel en ook het ineen vloeien van de sfeer die ik graag creëer. Dit alles tezamen werd een prachtige symfonie van klank en kleur. En dat samen met de feeërieke verschijning van Lucia zelf.

Afgelopen zondag 24 maart was minstens zo mooi als twee jaar geleden. Ik en wij hebben genoten met zijn allen en sommige mensen waren echt geraakt. Een mooie sfeer en hier en daar een traan.
Recital huiskamerconcert, Aalsmeer (24 maart 2013)

Beste Lucia,
bedankt voor het prachtige brunchconcert. Iedereen heeft genoten.
We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen en als er weer een plekje vrij is, vragen we je graag terug.
Organisatie openbare brunchconcerten, Maassluis (10 februari 2013)

Ik vond het optreden van Lucia en Clown Zoey indrukwekkend mooi en heel goed voor deze doelgroep. Lucia's prachtige en rustgevende harpspel is om tranen van in je ogen te krijgen. Knap vind ik van haar, dat ze onverstoorbaar door gaat, terwijl Clown Zoey haar toch moet afleiden met haar spel. Het klopt allemaal bij Lucia, ze is een engel om te zien. Een oud vrouwtje zei, er speelt een engel op haar harp. Ik vond het prachtig om te zien hoe Clown Zoey contact legde met de bejaarden. Ik zag ze blij worden en mee doen. Zij zijn echt een gouden combinatie. Het was mij een genoegen om erbij te zijn.

Concert 'Harp ontmoet Clown' in Sammersbrug, Den Haag (13 januari 2013)

Voor mij was een harp "een muziekinstrument waarbij de in een raam gespannen snaren met de vingers van beide handen worden getokkeld.". Verder reikte mijn kennis nauwelijks of het moest de naam van de legendarische Rosa Spier zijn, die mij met haar spel kon ontroeren.
En toen kwam Lucia............ik heb ademloos geluisterd. Voor deze 76-jarige schoolmeester-in-ruste was dit een eye-opener. Dank voor jouw bijdrage aan deze geslaagde dag. Hoewel jullie alle 4 "de gave van het woord" bezitten en bij jullie stukken een duidelijke toelichting gaven, lieten jullie vooral je instrument spreken en dat ontroerde.
De dames op viool en cello streelden ons oor met bekende muziek. Voor mij was Lucia met haar harp echter heel bijzonder. Deze “Rosa Spier van de 21-ste eeuw” was virtuoos en we zijn blij met haar CD.
Concert Sorores Ensemble, Diever (6 januari 2013)

Lieve Lucia,
Hartelijk dank voor het mooie en warme optreden met je harp op ons huwelijk op 24 december 2012. Zowel met je schoonheid als met je spel op de harp heb je ons verblijd. Je hebt je met hart en ziel ingezet om met ons mee te denken en onze wensen te vervullen om de mooiste dag van ons leven te vervolmaken.
Soetje en Rudi, Echteld (24 december 2012)

Duo Amica, Edith Mathot viool en Lucia Wisse harp, heeft een drietal prachtige concerten gegeven in de concertzalen van onze huizen. De kwaliteit van hun spel was erg hoog en zeer muzikaal, ook de ontspannen sfeer met het publiek werd als zeer bijzonder ervaren.
We hopen ze in de toekomst nog een keer te verwelkomen.
Concertorganisatie DSVW, Hilversum en Huizen (25 november 2012)

De samenwerking met Lucia bij het concert met mijn kamerkoor Vox Flevium was bijzonder. Sinds onze gezamenlijke conservatoriumtijd heb ik Lucia niet meer horen spelen. Ondanks de onderbreking van twaalf jaar, waarin ze niet gespeeld heeft, is haar spel persoonlijker en doorleefder geworden. Ze speelde een aantal solostukken die op haar CD ‘diversity’ zijn opgenomen. Op CD hebben deze stukken indruk op mij gemaakt, maar in de wisselwerking met publiek speelt Lucia veel doorleefder, ze heeft me iedere seconde van haar spel geboeid. Verstilling, passie, schilderachtige klankkleuren en briljant passagespel wisselden elkaar af en hielden het publiek gevangen in het verhaal. Vooral de ‘Etude de concert’ van Godefroid was een feest om naar te luisteren! Haar uitstekende speeltechniek vraagt nergens de aandacht op zichzelf, maar staat geheel in dienst van de interpretatie van de muziek. In de twee stukken waarin ze het koor begeleidde, wist ze ondanks de weinige voorbereidingstijd zich goed dienstbaar te maken aan het koor.
Herman Kamp, dirigent Kamerkoor Vox Flevium (2 november 2012)

Beste Lucia, hartelijk dank voor je mooie harpspel op het 50 jarig jubileumfeest van de Hillegonda flat.
We hebben genoten, het was romantisch en muzikaal. We zien je graag nog eens terug voor een concert.
Directeur Hillegondaflat, Rotterdam (19 oktober 2012)

Beste Lucia, heel erg bedankt voor je mooie concert in de "week van de eenzaamheid". Iedereen heeft erg genoten van je prachtige harpspel.
Deze week hebben we aandacht geschonken aan de mensen die vaak alleen zijn en jouw concert was zeker een lichtpuntje in het geheel!
Hopelijk kunnen we nog eens van je genieten.
Organisatie "week van de eenzaamheid", Maasluis (30 september 2012)

Burendag 2012

Op 22 september 2012 organiseerden enkele buurtbewoners een muziekfestijn aan de Beeklaan te Den Haag, waarbij mensen waren uitgenodigd om hun talent met elkaar te delen. Wat waren we verheugd met de deelname van Lucia Wisse, een professionele harpiste, die bereid was haar prachtige harpspel aan ons te laten horen.Een luisteraar die duidelijk niet gewend was aan klassieke muziek verzuchtte:” Ik wist niet dat zoiets moois nog bestond !” Lucia speelde o.a van Godefroid de Etude de concert op. 193. Het leek alsof je getuige was van een vertelling waarnaar je geboeid moest luisteren. Passacaille van Händel werd stevig neergezet en heel knap vertolkt. Het thema uit de film Schindlers List van componist John Williams boeide doordat het echt doorvoeld en gedragen werd uitgevoerd. Sonatine van Naderman was lieflijk en lichtvoetig, een pareltje voor harpspel. En Lucia liet haar lievelingsstuk horen: het Russische Rondo van B. Kardon.

We hebben genoten met z’n allen en dat waren toehoorders uit ALLE lagen van de Haagse bevolking !
Ernie Coenen, Den Haag (22 september 2012)

Het was gisteren een prachtige avond.
Dank voor je spel en de aandacht die je de gasten gaf.
Men vond het schitterend.
Stichting Bachorgel, concertavond Bachfestival (19 september 2012)

Heel erg bedankt voor jullie mooie concert Edith en Lucia, we hebben achteraf veel complimenten vanuit het publiek over jullie mogen ontvangen. Heel afwisselend en toch een mooi geheel. Ook jullie spontaniteit en interactie met het publiek werd zeer gewaardeerd. We hopen in de toekomst nog een keer van jullie te mogen genieten.
openbaar concert Het schouw - Amsterdam - Noord (16 september 2012)

Vandaag vierden wij de opening van ons nieuwe seizoen met een inspirerend concert van Lucia Wisse (harp) en Edith Mathot (viool). Het is de grote verdienste van dit duo dat zij door hun artistieke optreden de muziek van barok tot de hedendaagse toegankelijk maken. Hun originele wijze van toelichting op de diverse stukken draagt hier zeker toe bij.

De subtiele klanken van harp en viool kwamen door de fraaie akoestiek van ons kerkgebouw volledig tot hun recht.

Wij hebben genoten. Dank jullie wel!
Jacobuskerk, Utrecht (9 september 2012)

Bedankt Lucia voor het in een korte tijd speciaal instuderen van de Prelude in C van Bach. Je zag er niet alleen sprookjesachtig uit. We zijn ook erg dankbaar dat je de ceremonie met je mooie spel, volgens alle aanwezigen, hebt verandert in een sprookje.

We kijken er naar uit je weer te zien optreden.
Bruidspaar Arash & Rowena,
Rotterdam (8 September 2012)

Lucia heeft onze sprookjesbruiloft een extra dimensie gegeven. Mede dankzij haar talent, fantastische muzikale gevoel en perfecte uitstraling heeft ze onze bruiloft onvergetelijk gemaakt.

Bedankt Lucia, voor je mooie stukken die je speciaal voor ons hebt ingestudeerd.
Bruidspaar De Groot, Den Haag (31 augustus 2012)

Op dinsdag 28 augustus heeft Duo Amica een muzikaal concert verzorgd voor de bewoners van de Janskliniek en omgeving. Het was een heel mooi concert, afwisselend met vooraf toelichting en uitleg over de componisten en muziekperiode. Iedereen heeft er van genoten, de zaal zat vol !!!!! Het is zeker voor herhaling vatbaar!

Heel hartelijk dank namens alle bewoners en omwonenden.
Janskliniek, Haarlem (28 augustus 2012)

Hallo Lucia en Edith,

Voor onze cliënten was jullie optreden afgelopen zondag 26 augustus er één om niet gauw te vergeten. Vol bewondering werd er geluisterd in de zaal. Je kon een speld horen vallen. Hoe vaak zie je nou zo’n pracht van een harp in het echt?. Ook het beknopte verhaal rondom de geschiedenis van de harp en hoe hij in het bezit van Lucia kwam, ging erin als zoete koek.

Muzikale groeten vanuit zorgcentrum sint Jacob i/d Hout te Haarlem
Zorgcentrum sint Jacob i/d Hout, Haarlem (26 augustus 2012)

Lucia, ontzettend bedankt voor je ontzettend mooie en ontroerende muziek tijdens onze bruiloft.
De sfeer was mede door jouw muziek hemels, zo prachtig.
Nogmaals bedankt en wellicht tot ziens.
Bruiloft Kick en Ilona Wiegmans, Oegstgeest (24 augustus 2012)

Beste Lucia, wat een talent heb je, je hebt met je mooie harpspel en perfecte muziekkeuze zelfs de meest passieve en dementerende cliënt laten zingen en bewegen. Heel knap hoe je rustige harpmuziek afwisselt met bekende melodieën en liedjes. We vragen je zeker nog eens terug.
Vivium zorggroep Laren (16 augustus 2012)

Beste Lucia, bedankt voor je prachtige spel tijdens onze ceremonie, het was voor Hamed echt een verrassing. Voor mij eigenlijk ook, het was onvergetelijk.
Bruidceremonie Hamed en Marta (21 juli 2012)

Nogmaals hartstikke bedankt voor je mooie optreden. Ik heb veel positieve reacties gehoord, ze vonden het prachtig en waren heel enthousiast!
Hopelijk kunnen we je nog eens een keertje terug vragen!
Prinsenstichting (11 juli 2012)

Vanuit Drenthe kwam ik naar Utrecht voor een concert van een talentvol duo , Duo Amica (Lucia Wisse, harp en Edith Mathot, viool) en het was zeker de moeite waard. Er werd een reis gemaakt langs drie eeuwen muziek met een verscheidenheid van muzieksoorten en genres, waardoor het een afwisselend programma werd. Lucia speelde een viertal prachtige solo stukken waarin ze liet horen wat een aanleg en gevoel ze voor de harp heeft. Erg leuk was de uitleg over de muziekperiodes en de componisten tussen de muziekstukken door, met de serieuze uitleg van Edith en de speelsheid van Lucia werd alles een leuk en mooi geheel.
Mevr. M. Schouten, openbaar concert Schiller Theater Place Royal (17 juni 2012)


Langs deze weg willen wij jullie allemaal hartelijk bedanken voor de leuke dag, afgelopen zaterdag, tijdens de WZH parade.Het bezoek van Clown Zoey en de harpiste Lucia Wisse op de afdeling van mijn oma / moeder heeft grote indruk op ons gemaakt. Het optreden van Willeke Alberti was hartverwarmend.
Vrijwilligersdag WZH, Den Haag (16 juni 2012)

Je hebt echt heel erg mooi gespeeld, zonder jou was het niet compleet geweest. Heel erg bedankt dat je op onze ceremonie wilde spelen.
Bruiloftceremonie, Overveen (15 juni 2012)

Donderdag 14 juni 2012 kregen wij bezoek van Marlies en Lucia met de voorstelling Harp ontmoet Clown. De rust en ontspanning die al vanaf het begin van de voorstelling teweeg werd gebracht had een positief effect op onze PG bewoners. De talentvolle Lucia op de harp zorgde voor een mooie balans tussen muziek en spel, terwijl Clown Zoey zorgde voor intimiteit met de bewoners. De voorstelling vonden wij een aangename afleiding voor onze bewoners en is erg leuk voor een bewonersvakantie of andere themaweek.
Team Welzijn, De Meerpaal, Vlaardingen (14 juni 2012)

Het was een prachtig concert. De dag erna sprak ik nog enkele mensen, en ze roemden allen jullie virtuositeit, en ook het historische scala met de uitleg zoals het gebracht werd.
Duo Amica, Openbaar concert Theosofische vereniging, Den Haag (14 mei 2012)

Bedankt voor de prachtige muziek op ons 45 jarig jubileum feest. We hebben genoten! Jij en je harp waren een perfect plaatje in het kapelletje. Ik weet zeker dat we weer eens van je mogen genieten!
Jubileum feest Veghel (2 mei 2012)

Je optreden gisteren is zeer gewaardeerd door onze gasten. De reacties zijn positief en lovende. Persoonlijk vond ik het ook erg smaakvol, maar dat komt wellicht, omdat ik veel van harpmuziek hou. De keuze van het genre heb je goed gemaakt. Gezien de reacties hou ik rekening met het feit dat we je nog eens mogen verwelkomen op onze locatie.
DrieMaasHave - Argos Zorggroep (12 april 2012)

Thanks will never be enough, Lucia.
I enjoyed seeing a marvelous (red) tulip playing the harp.. Or she is a white angel... It was like a glorious dream, but it was sweet & true!
People, I would like you to know that the fine country Holland has a heavenly gift; she is called Lucia Wisse.
M.A. Aziz - huiskamer concert - (11 april 2012)

Heel erg bedankt voor de prachtige muziek tijdens de uitvaart van mijn moeder. Het had hierdoor veel meer glans. Ook de verzoeknummers waren erg mooi en ontroerend.
Uitvaart in Schoorl- (31 maart 2012)

Bedankt voor de prachtige muziek op Valentijnsdag . Ik heb veel positieve reacties over de muziek ontvangen van de bewoners. Zeker tot ziens!
Laurens - Zorglocatie De Wilgenborgh (14 februari 2012)

Lucia Wisse, Elise van der Horst, Xavier Boot, Wilco Koster
.......EEN WOORD.........: *****GRANDIOOS***** wat zijn jullie allen geweldenaars.........en ook dank voor alle vrijwilligers. In een UITVERKOCHT theater ging IEDEREEN "LETTERLIJK EN FIGUURLIJK" uit zijn of haar dak......
Eindejaarsconcert "Palace Royal" Utrecht (30 december 2011)

Bij binnenkomst worden de bezoekers begroet door de lieflijke klanken van harpiste Lucia Wisse, die later tijdens het concert nog een prachtig stukje muziek op de harp laat horen.
Kerstconcert Groot Bodegraafs Kerstkoor - Bodegraafse Courant (17 december 2011)

Zondagmiddag mochten we genieten van Lucia Wisse, Edith Mathot- violiste en een optreden van Clown Zoey in ons theater. Er werden enkele prachtige nummers van de spiksplinternieuwe CD Diversity door Lucia Wisse- harpiste- ten gehore gebracht. Heerlijk wat hebben we genoten en kregen we een fantastisch programma van deze drie dames voorgeschoteld. De CD "Diversity" bevelen we dan ook van harte aan!
Shiller Theater "Palace Royal" Utrecht (4 december 2011)

Bedankt Lucia en Edith, jullie spel was erg ontroerend en zeer sfeervol. "We durfden bijna niet te praten, zo mooi was het" vertelden de gasten ons.
Uitvaartzorg Drimmelen (oktober 2011)

Bedankt voor het mooie mini concert. De cliënten hebben er zichtbaar van genoten!
Prinsenstichting (5 oktober 2011)

Wat was het geweldig! We hebben allemaal genoten van jouw spel. Het heeft de dienst gemaakt tot wat ik wilde dat die was: sereen en allesomvattend.
Mevr. Boeijinga (bruiloft 17 september 2011)

Lucia is in 1 woord ==> geweldig!
Ze heeft de muzikale omlijsting van de trouwceremonie bij de burgerlijke stand verzorgd. Alle aanwezigen waren geroerd en iedereen heeft genoten, we hadden ons geen mooiere ceremonie kunnen wensen. Ook tijdens de voorbereiding was ze enthousiast, betrokken en zeer behulpzaam.
Jennifer en Tim

Lucia bespeelt de Wurlitzer met geheel haar hart, gevoel, perfecte timing en ontbloot van gemaakte effecten. Zij is puur en zonder pose. Bij haar gaat het geheel om het weergeven van de muziek. En dat doet zij magistraal. Je waant je weg van deze wereld en met haar eenvoud weet zij als het ware een deur te openen naar een andere hemelse wereld. Het harpspel van Lucia is zo mooi dat bij het beluisteren een golf van ontroering bij je plaats kan vinden. Daarnaast is zij in staat om met veel gevoel een fantastische sfeer bij j e op te roepen. Voor mij is Lucia Wisse met haar harpmuziek een topmusicus.
Utrechts dagblad Colum Steef Schinkel

De vier zussen Wisse gaven tijdens het concert in het Schiller theater"Place Royale" blijk van hun uitstekende vaardigheden. Met veel gevoel bespeelden zij hun instrumenten. Lucia Wisse liet de aanwezigen genieten van haar prachtige harpspel waarbij een van de hoogte punten zeker het stuk Fantasie - C. Saint-Saëns harp solo was. De doorzichtigheid van haar spel op de harp van haar linker en rechter hand was daarbij zo realistisch dat jeje als het ware waande als zwemmend tussen de dolfijnen. In dit stuk straalde zowel Lucia als haar harp op het fantastisch verlichte podium. Vier zussen Wisse is een feest om mee te maken.
Utrechts/Nieuwegeins dagblad

Lucia,
heel hartelijk bedankt voor de mooie harpmuziek. Mede dankzij jou is ons 40 jarig huwelijksfeest een onvergetelijk moment geworden.
Familie Mevisse

Uitermate verrassend was in het voorprogramma de uitvoering van het Duo AMICA met Lucia Wisse- harp en Edith Mathot- viool. Zij speelden werken van Kreisler, Wieniawski, Pachelbel en Godefroid. Met haar klassiek repertoire zwemt harpiste Lucia Wisse als een vis door het meer dan hedendaagse water. Met perfecte technische souplesse en soepelheid gaat zij de muziek te lijf en kan als geen ander haar snaren bespelen als ware door een engel begeleid. In combinatie met het vioolspel van Edit Mathot was het een genot om op deze twee op oudejaarsavond in dit sfeervolle theater te mogen beleven.
Utrechts dagblad

Haar harpspel is bijna huiveringwekkend en tot zelfs betoverend te noemen. De klankkleur is beslist gespeend met een stukje eigenzinnigheid. Haar gedecideerde timing van de muziek geven prachtig de markante fraseringen weer.
open Podium theaterguide

Op 27 mei 2011 heeft Lucia gespeeld tijdens onze bruiloftsceremonie. Het was geweldig! Lucia weet precies te spelen en stoppen, wanneer dat gewenst is. Veel complimenten van onze gasten mogen ontvangen.
Femmy ten Bruggenkate